10 безплатни сайта с онлайн обучения за биолози и химици - част 2

1 Май

Ако възнамерявате да започнете стаж, но по време на изолацията, не сте попаднали на нищо подходящо, отново може да оползотворите стоенето вкъщи и то не само за готвене. Сега е момента да повишите квалификационните си умения напълно безплатно online. От ScienceUp сме подбрали за вас 10 сайта с полезни обучения, от които може да получите дори и сертификати за преминат курс, с които да обогатите CV-то и професионалният си профил в LinkedIn. Вече представихме първите 5 сайта, така, че това е втората 5-ца от 10-те безплатни сайта с онлайн обучения, които сме ви подбрали като подходящи за биолози и химици:

6. edX.org

В категория Biology and Life Sciences ще намериш доста сериозни безплатни курсове, специално пригодени за за интерактивно online обучение. Платформата edX.org събира лекции от MIT, Харвард, Бъркли, Georgetown, Бостънския университет, Университета на Вашингтон, Каролинския институт, Университета Киото и не само.

7. ALISON

woman-using-laptop-in-bed-4050387.jpg

ALISON съдържа над 60 милиона уроци и курсове, от които една немалка част са отделени на Science частта. За тази платформа разбрахме миналата година от колежка, върнала се от Еразъм Франция.

8. Open YALE Courses

photo-of-man-using-computer-4050466.jpg

Ако някога сте се ядосвали, че ви диктуват на лекции, вместо да ви дадат информацията на флашка, то този сайт ще ви хареса, защото ще може да го давате за пример. Както показва името му - това са качени лекции от Йейл с отворен достъп до въвеждащите курсове. Не е нужно да ви убеждавам, че преподавателите и учените от там изтъкнати. Всички лекции в сайта Open YALE Courses са били вече преподавани в аудиториите, записани са в видео, аудио и текстови формати, не е нужна регистрация и са на разположение.

9. Harvard Medical School Open Courseware

woman-in-gray-sweater-sitting-on-white-couch-4134782.jpg

Не може Йейл да имат отворени курсове, а Харвард не. Тук е малко по-различно обаче. В платформата Harvard Medical School Open Courseware се обменят знания и информация между учени и към други академични институции. Сайта би бил много полезен за кандидат-студенти, а и ако се чудите каква магистратура да карате, ще ви помогне с проучването.

10. OEDb

photo-of-woman-drinking-on-cup-4050454.jpg

В OEDb сайта може да изберете от над 10 000 безплатни онлайн курса. Имайте предвид, че търсачката по научна степен не им работи много добре или когато аз разглеждах поне имаше бъг. Директно си търсете по интересни от менюто и нямате проблеми. Доста хора похвалиха курсовете им така че си заслужава.
 

Ако сте доволни от някой курс и искате повече хора да разберат за него, би било чудесно да ни разкажете на сайта ни ScienceUp, бизнес профилът ни в LinkedIn или на Facebook страницата ни на @scimeup.

Свързани статии:
Стажът подходящ ли е за теб?
10 безплатни онлайн обучения за биолози и химици - част 1