Март - Месец на Предприемачеството

5 Мар

Този месец Център за кариерно ориентиране ScienceUp ви представя събития с тема Предприемачество. В месецът на размяна на мартеници и националния празник, не може да не ви представим Бъпгарските предприемачи. Те са млади, амбициозни и до един са възпитаници на Биологически факултет. Променят възприемането на науката в България и я прилагат ежедневно в своите стартиращи компании. Започваме с повдигане на духа към всички студенти на биологически факултет - колегите ни Факултетен студентски съвет ви приветстват за новия семестър.

Всички събития са от 18:00, локацията е Център за приложни изследвания и иновации. Вход свободен за всички! Следете за повече информация нашата страница и събитията. Ето и датите:

12.03.2020 - "Био и натурална козметика - продукти, бизнес и трендове", Диян Ганев ще ви предсатви козметичният бизнес, който се изчислява на над 700 милиарда долара в световен мащаб. Кои са продуктите, които са био и натурални?

19.03.2020  

"Наука и предприемачество - ръка за ръка", Петър Нефтелимов - Защо той избра да уча биотехнологии? Как се правят първите стъпки в предприемачеството? Примери за представяне на науката на достъпен език. Предприемаческа програма на село Zero Start 

"Първи стъпки в бизнеса", Urban Aquaponics - Екип от биолози поели по пътя на градското земеделие. Какво е Аквапоника? Как да превърнеш една научна идея в бизнес? Можем ли с малко наука да подобрим градската среда?

27.03.2020 - 28.03.2020 - "Как да отгледаме цвете в епруветка"

27.03.2020 - Открита лекция и демонстрация на метода in vitro култивиране - Лекцията е напълно безплатна, но изискава резервиране на място

28.03.2020 - Работилница в лабораторията (Workshop) с предварително записване