Science Up - откриването

1 Окт

С радост си припомняме началото на 2019 година, което се овенча с тържественото откриване на първия център за кариерно ориентиране в сферата на природните науки в България: Център за кариерно ориентиране ScienceUp.

Събитието се проведе в новосъздадения Center for Applied Studies and Innovation (CASI), където се помещава ScienceUp, а именно на бул. Драган Цанков 8, в сградата на Биологически Факултет към СУ „Св. Климент Охридски“. Вечерта започна тематично: с научно-популярна лекция на д-р Петър Евтимов на тема „Сами ли сме? SETI“. Освен асистент в катедра Хистология и ембриология, д-р Евтимов е победител в 10-то издание на FameLab. Интересът, с който изпълни лекционната, премина в неформален коктейл, заедно с нашите любопитни гости, нетърпеливи за стаж студенти и млади специалисти.

Благодарим на нашите съорганизатори, които са наша неотлъчна подкрепа: Center for Applied Studies and Innovation (CASI), Докторантски чай, Casual Talks About Science, както и нашите медийни партньори от сп. Българска наука и Media Bricks.