Почти година ScienceUp: споделено от Алекс

03 Яну
Началото на Центъра за кариерно ориентиране ScienceUp
Дойде и последният ден от годината, в който трябва да направим своята равносметка. През изминалите 364 дни имахме своите възходи и падения, щастливи моменти и притеснения. Като за начало ще си припомним откриването на Центъра за кариерно ориентиране ScienceUp. В този радостен ден успяхме да вдъхнем доверие и сигурност на много от студентите, учащи в Биологически факултет. Поставихме основите на моста между компаниите, търсещи амбициозни служители, и студентите, „гладни“ за динамична работа.
 
Събития и нови приятелства
В хода на годината успяхме да бъдем част от организаторите на „Деня на кариерното развитие“ в Биологически факултет. Там освен контакт със студентите, осъществихме и контакт с много от фирмите участници. Те с радост приеха да бъдат част от това важно за нас събитие. Важно, защото бъдещите учени успяха да се впуснат, макар и за кратко, в един неформален разговор с представителите на различните компании. Освен събития за студентите, сметнахме за необходимо да направим и събитие за бъдещите и настоящи родители.С помощта на 3-ма лектори - педиатър, психолог и стоматолог, създадохме един интересен и вълнуващ ден за младите родители, които получиха много нови знания за това как да отгледат своите деца и кое е най-доброто за тях. Организирахме и още събития, които бяха в колаборация със SGP BioDynamics– „Кариера: каква, защо, къде?“, като благодарим на лектора Георги Колев за чудесното представяне и невероятния подход, който демонстрира по време на събитието. Друга компания, с която осъществихме колаборация беше Biovet – „Запознайте се с БиоВет“, където лекторите Любов Николова и Милен Тодоров успяха да разкажат за своето израстване в кариерата и за работата си в момента. Те отговориха на всички въпроси, които вълнуваха нашите студенти, и създадоха една приятна атмосфера за разговор.
 
Какво ни предстои
Има и още събития, а също и предстоят и много такива, за които ще узнаете. Искаме да благодарим и на подкрепата от страна на екипа на Center for Applied Studies and Innovation (CASI), както и на Докторантския чай, сп. Българска наука и MediaBricks.
 
Пожелаваме Ви една успешна, изпълнена с радост и късмет Нова Година!
Алекс