Почти една година ScienceUp: предупреждението към 2020-та година от Нешева

02 Яну
Скъпа Нова 2020-та, приветствам те!
Скъпа Нова 2020 година пиша ти писмо, за да те приветствам.
Приветствам те от името на Scienceup, но и най-вече мое. Стоя си тук с шампанско в 23:45 на един балкон в Столичен квартал. Мисля си за възходи и падения, за битовизма на "Дали за всички ще стигне баницата?". Но ето нА: пристигаш ти и спирам да мисля за всичко останало. Светът все едно изригва, отвсякъде гърмежи, викове и приятели. В тези 10 минути, докато те чакаме събираме всички емоции от 2019-та.
 
Скъпа Нова 2020-та, ще ти разкажа какво се случи, за да не правиш същите грешки!
Твоят предшественик 2019-та година ни донесе доста силен коктейл от емоции. Не ни липсваха трудности, но хвърляше и трохи успехи. Ще ти разкажа малко повече каква беше тя, за да не правиш същите грешки.
 
Та по същество. Роди се този Кариерен център, нарекохме го ScienceUp. Сега ще попиташ защо точно аз да се захвана и с това. Ами защото... Защо не? Стига сме чакали някой да направи нещо. Не можем ли ние да го направим за другите? Ами явно можем.

 

Скъпа Нова 2020-та, гмурнахме и май още не сме изплували!
Оказа се че тази работа не е толкова лесна. Напротив, всички се гмурнахме и май още не сме изплували. 2019-та беше годината на горчивата радост. Щастлив си, работиш и пак се ядосваш и си гневен, защото не си дал всичко. Годината на равносметката и себепознанието. Да знаеш колко можеш и колко даваш, да можеш и да отсееш кое е важното. Годината на амбицията, да виждаш че помагаш на студентите, но пак не на всички. Година, в която разбираш, че за да създадеш нещо в полза на другите не е толкова лесно, но пък си заслужава и продължаваш. Не добрите намерения и идеи движат света, а хората.
 
Скъпа Нова 2020-та, дай ни повече предизвикателства!
Сега към теб 2020-та година, дано си по-добра и търпелива. Дано ни донесеш отговорите на повечето въпроси. Напътствай ни в решенията и ни помогни. Не си пести проблемите и тежките моменти, приветствам ги. Дай ни повече предизвикателства. Бъди разумна и по-организирана.
 
Скъпа Нова 2020-та, приветстваме всеки студент, приятел или хуманоид!
Ние сме тук до Биологическия факултет, работим, без да знаем дали успяваме. Приветстваме всеки студент, приятел или хуманоид. Тук ще сме и след теб, защото 2019-та ни даде цел и стимул, да продължим. Показа ми, че има смисъл да съществуваме.
 
Сега те оставям да се залавяш за работа, че време не остана.
Алекс