Почти една година ScienceUp: равносметките на Рия

01 Яну

Нова година, ново аз!

Здравейте, приятели!
На 31ви декември завърши 2019 година и това беше времето, в което се правят равносметки за изминалите 365 дена. На следващото утро (или по-скоро следобед) пък, след като сме стабилно отспали и изтрезняли, с пълното съзнание за всички неспазени обещания от минали години, си поставяме целите за новата година. Надъхани сме за промяна, повтаряме си клишета от рода на: Нова година, ново аз! Тази година ще ходя на фитнес! Тази година ще ходя на лекции! Тази година ще си уча за изпитите, ще работя по-усърдно!
 

В духа на статистиката

Но в духа на статистиката, че 90% от статистиките са измислени, ще ви споделя една статистика – 98% от обещанията, които си правим на първи януари, остават неизпълнени. Затова тази година реших да пробвам нещо друго. Вместо “New Year’s resolutions”, си поставих “December resolutions” – да мога да започна новата година не с обещания и задължения, които тепърва трябва да бъдат свършени, а с неща, които вече съм започнала, да надграждам на основите, които вече съм поставила.
 

За лимонадата, която изпихме

Това е желанието ми и за Центъра. 2019 беше нашата първа година. Животът ни даде доста лимони, направихме много лимонада. За съжаление не винаги успявахме да улучим правилното количество захар и често лимонадата, която пихме, беше доста по-кисела от желаното. Но мога с радост да заявя, че въпреки празничното настроение през декември и неимоверното количество изядени сарми, намерихме време да посеем нови семена и да поставим своите “December resolutions” (макар да не ги нарекохме точно така).
 

Аз съм надъхана!

Така че и аз съм надъхана. Не защото ще бъде „Нова година, нов център!“, а защото старият център, макар и бавно, продължава да расте. Скоро ще разберете какво сме намислили и се надявам, че ще се надъхате също толкова много. И че когато рано или късно нацелим рецептата за лимонадата, ще бъдете с нас, за да ѝ се наслаждаваме заедно.
 
С благодарност и пожелание за изпълнени обещания,
Рия